Am primit de la ABR

Stimati colegi,

 

Avand in vedere ca in anul 2011 vor avea loc alegeri in  structurile Asociatiei  Bibliotecarilor din Romania, va trimitem in atasamente materialele necesare organizarii si desfasurarii acestor evenimente.

 

Multumim pentru colaborare

 

Corina Apostoleanu,

secretar general ABR

În atenţia preşedinţilor de filiale

 

 

Stimaţi colegi,

 

Încă o data tuturora LA MULŢI ANI!

 

Anul 2011 , conform Statutului ABR, va fi anul alegerilor pentru toate organele de conducere ale asociaţiei. Planul alegerilor, votat la adunarea trimestriala a Consiliului din decembrie, va fi următorul:

 

1. ianuarie – 15 februarie – optarea membriilor ABR vor opta, daca doresc, pentru una din secţiunile asociaţiei.; Uun membru va putea face parte dintr- o singura secţiune. Totalitatea ; totalitatatea membrilor ABR care au optat pentru o sesectiuniicţiune formează comitetul permanent al acesteia.sectiunii – pPreşedinţii de filiale au obligaţia de a solicita tuturor membrilorse vor ocupa de aceasta problema,intrebandu-i pe toti membrii ABR din filiala pe care o conduc să aleagă din ce secţiune vor sa facă parte aceştia şi vor transmităe lista cu opţiuni (conform tabelului anexat – fişier „Tabel 1”) până la data de 15 februarie, prin e-mail, la secretariatul ABR (infoabr@gmail.com) (a nu se insista la cei care nu doresc sa facă parte din nicio secţiune sau care nu răspund la prima solicitare).

 

2. 1 – 15 februarie – se primesc candidaturi pentru funcţiile de preşedinte şi secretar de secţiune. (Ddosarul” candidaţilor – care va fi transmis electronic, la secretariatul ABR – va cuprinde un CV al candidatului şi un plan managerial al secţiunii pentru următorii patru ani, în cazul candidaţilor la funcţia de preşedinte de secţiune, respectiv un CV al candidatului, în cazul candidaţilor la funcţia de secretar al secţiunii. Secretariatul ABR va anunţa numele candidaţilor înscrişi pentru fiecare funcţie şi va face publice documentele transmise de aceştia.

 

3. 15 februarie – 1 martie – membrii secţiunii vor vota câte unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte, respectiv secretar, transmiţându-şi opţiunea, prin e-mail sau în altă formă scrisă, preşedintelui de filială. La data de 1 martie, preşedintele filialei are obligaţia de a transmite la secretariatul ABR (infoabr@gmail.com) un centralizator cu opţiunile membrilor filialei, conform tabelului anexat (fişier „Tabel 2”). (iÎn cazul în care nu există candidaturi depuse, membrii secţiunii vor vota pentru un preşedinte, respectiv un secretar aleşi din rândul membrilor comitetului permanent actual al secţiunii (din care fac parte inclusiv preşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarii) in functie de optiunile individual. Componenţa comitetelor permanente actuale se găseşte pe site-ul ABR, la adresa http://www.abr.org.ro/sectiuni.html.e).

 

4. 1 – 15 martie – se primesc candidaturi pentru funcţiile de preşedinte, secretar şi membru al  biroului de coordonare pentru fiecare dintre cele cinci diviziuni ABR. Conform Statutului ABR, biroul de coordonare al unei diviziuni este compus din preşedinte, secretar şi 3 membri. Candidaţii la funcţia de preşedinte al diviziunii vor transmite la secretariatul ABR un CV şi un plan managerial al diviziunii pentru următorii patru ani, iar candidaţii la celelalte funcţii vor transmite doar un CV. Secretariatul ABR va anunţa numele candidaţilor înscrişi pentru fiecare funcţie şi va face publice documentele transmise de aceştia.

 

5. 15 martie – 1 aprilie – Membrii diviziunilor (care sunt organizate în funcţie de tipul de bibliotecă) vor vota câte unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte, secretar şi membru, transmiţându-şi opţiunea, prin e-mail sau în altă formă scrisă, preşedintelui de filială. La data de 1 aprilie, preşedintele filialei are obligaţia de a transmite la secretariatul ABR (infoabr@gmail.com) un centralizator cu opţiunile membrilor filialei, conform tabelului anexat (fişier „Tabel 3”).

 

6. Martie – iunie – se vor organiza alegeri locale în fiecare filială. Preşedinţii de filiale vor lua legătura cu membrii Consiliului de conducere care răspunds de filiala respectiva şi vor stabili împreună cu aceştia ziua şi ora organizării alegerilor. Programările alegerilor şi rezultatele acestora vor fi transmise secretariatului asociaţiei.

 

7. Septembrie – alegerile vor fi validate de Aadunarea Ggenerală, care va alege preşedintele, vicepresedintii ,secretarul general, si trezorierul, ceilalţi membri ai Consiliului de conducere şi membrii Comisiei de cenzori.

 

În toate situaţiileor incerte, consultaţi Statutul ABR.

 

NU EZITATI A MA CONSULTA PENTRU ORICE NELAMURIRE.

 

TOATE DATELE LEGATE DE ALEGERI VOR FI COMUNICATE LA SECRETARIATUL ABR (infoabr@gmail.com).

 

Mult succes!

Prof. univ. dr. Mircea Regneală

Tabel centralizator – înscriere ca membru al unei secţiuni ABR

 

 

FILIALA …

Nr. crt. Numele si prenumele Biblioteca e-mail Secţiunea (se va trece codul)
1.        
2.        
3.        
       

 

Coduri secţiuni:

S1 – Secţiunea Achiziţie şi dezvoltarea colecţiilor
S2 – Secţiunea Catalogare, clasificare, indexare
S3 – Secţiunea Comunicarea documentelor şi împrumutul interbibliotecar
S4 – Secţiunea Referinţe
S5 – Secţiunea Periodice
S6 – Secţiunea Prezervare, conservare, restaurare
S7 – Secţiunea Carte rară, manuscrise, digitizare
S8 – Secţiunea Cultura informaţiei
S9 – Secţiunea Statistică şi evaluare
S10 – Secţiunea Informatizare
S11 – Secţiunea Legislaţie de bibliotecă si perfecţionare profesională
S12 – Secţiunea Tehnici pedagogice în bibliotecă

 

Tabel centralizator – voturi pentru conducerea secţiunii

 

 

FILIALA …

Nr. crt. Numele şi prenumele membrului care votează E-mail Secţiunea pentru care a optat (se va trece codul) Numele şi prenumele candidatului votat pentru funcţia de PREŞEDINTE al secţiunii Numele şi prenumele candidatului votat pentru funcţia de SECRETAR al secţiunii
1.          
2.          
3.          
         

 

Coduri secţiuni:

S1 – Secţiunea Achiziţie şi dezvoltarea colecţiilor
S2 – Secţiunea Catalogare, clasificare, indexare
S3 – Secţiunea Comunicarea documentelor şi împrumutul interbibliotecar
S4 – Secţiunea Referinţe
S5 – Secţiunea Periodice
S6 – Secţiunea Prezervare, conservare, restaurare
S7 – Secţiunea Carte rară, manuscrise, digitizare
S8 – Secţiunea Cultura informaţiei
S9 – Secţiunea Statistică şi evaluare
S10 – Secţiunea Informatizare
S11 – Secţiunea Legislaţie de bibliotecă si perfecţionare profesională
S12 – Secţiunea Tehnici pedagogice în bibliotecă

 

Tabel centralizator – voturi pentru conducerea diviziunii

 

 

FILIALA …

Nr. crt. Numele şi prenumele membrului care votează E-mail Diviziunea (se va trece codul) Numele şi prenumele candidatului votat pentru funcţia de PREŞEDINTE al diviziunii Numele şi prenumele candidatului votat pentru funcţia de SECRETAR al diviziunii Numele şi prenumele candidatului votat pentru funcţia de MEMBRU al diviziunii
1.            
2.            
3.            
           

 

Coduri diviziuni:

D1 – Diviziunea Biblioteci naţionale
D2 – Diviziunea Biblioteci universitare
D3 – Diviziunea Biblioteci specializate

D4 – Diviziunea Biblioteci publice

D5 – Diviziunea Biblioteci şcolare

 

 

Reclame

2 răspunsuri

  1. Ori am devenit eu hipersensibila, ori actuala conducere a ABR si-a pierdut uzul ratiunii. Anuntul privitor la alegerile din anul acesta este halucinant: presedintii de filiale sint invitati sa se ocupe de inscrierea membrilor in sectiuni, DAR SA NU INSISTE LA CEI CARE NU SINT HOTARITI SAU NU RASPUND LA PRIMA SOLICITARE. Intr-o lume normala, un lider veritabil ar fi indemnat presedintii sa-si lamureasca colegii de importanta solidaritatii profesionale, a cistigurilor oferite de o asociatie mare si, implicit, puternica! Explicatia neobisnuitei solicitari se gaseste tot in scrisoarea prof. Regneala, Punctul 3: În cazul în care nu există candidaturi depuse, membrii secţiunii vor vota un preşedinte, respectiv un secretar aleşi din rândul membrilor comitetului permanent actual al secţiunii (din care fac parte inclusiv preşedinţii, vicepreşedinţii şi secretarii). Prin urmare, mesajul subliminal este: aveti grija ca la vremuri noi sa fim tot noi! E de inteles dorinta unora de a-si perpetua functiile, iar citiva dintre conducatorii actuali de sectiuni chiar merita sa continue ceea ce au inceput, dar parca ar fi fost mai de inteligent ca indemnul la „trucaje” sa se faca cu discretie, in spatele usilor, prin sugestii individuale, nu prin aruncarea directa in fata a lipsei de consideratie si a dispretului total fata de colegi.

  2. Chiar daca nu mi-a placut intotdeauna tot ce s-a intamplat la ABR, nu pot fi de acord cu ce spuneti.
    Asociatia trece prin momente destul de grele si desi nici mie nu-mi place in totalitate sistemul de alegeri, asta este!
    Data viitoare va fi mai bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: