CONFERINŢA NAŢIONALĂ A BIBLIOTECARILOR CASELOR CORPULUI DIDACTIC: BIBLIOTECA ŞCOLARĂ –REALITATE, PERSPECTIVE, Târgovişte 23-24 mai 2013 – impresii –

Organizată cu multă competenţă şi dăruire, această conferinţă a fost una dintre cele mai reuşite întâlniri cu bibliotecarii la care am participat. La acest lucru a contribuit nu numai o organizare foarte bună a gazdelor ci şi o coordonare elegantă şi competentă a lucrărilor şi dezbaterilor, realizată de d-na prof. Muza Maftei, consilier în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Programul conferinţei a fost un program încărcat dar eficient, cu o încărcătură mare de informaţie utilă.

Joi, 23 mai 2013 a avut loc, după primirea invitaţilor şi vizitarea Casei Corpului Didactic Dâmboviţa, deschiderea oficială a lucrărilor Conferinţei. Alocuţiunile din partea invitaţilor au fost scurte şi la obiect.

Ne-au onorat cu prezenţa d-na prof. Muza Maftei, consilier în cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale, d-na Carmen Pesantes, directoarea Bibliotecii Pedagogice Naţionale „I.C. Petrescu” Bucureşti, d-l prof. univ. dr. Mircea  Regneală, preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din România, d-na Doina Ostafe  vicepreşedinte al Asociaţiei Bibliotecarilor din România, d-na prof. univ. dr. Agnes Erich, directoarea Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa,

Autorităţile locale au salutat lucrările conferinţei prin d-l Cosmin Alexandru, consilier la Instituţia Prefectului Dâmboviţa, Ion Marinescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Vali Niţu, consilier Primăria Municipiului Târgovişte, Constantin Voicu, membru Societatea Scriitorilor Târgovişteni, Liviu Vasilescu, inspector management, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

Arhiepiscopia Târgoviştei a binecuvântat activităţile conferinţei prin pr. Lect. Dr. Adrian Ignat.

A fost alături de noi pe parcursul desfăşurării conferinţei, d-na inspector Mihaela Anton de la I.S.J. Dâmboviţa.

A urmat prezentare PPT ,,Biblioteca CCD – prezenţă activă în spaţiul educaţional şi cultural al judeţului Dâmboviţa” (Manuela Elena Dragoş) şi intervenţiile participanţilor (bibliotecari ai caselor corpului didactic din ţară şi bibliotecari şcolari din judeţ).

Au participat bibliotecari din 29 de judeţe, bibliotecari de la BPN, bibliotecari de la BNR, 45 bibliotecari din judeţul Dâmboviţa.

Asist. Univ. Dr. Gabriela Baran, Universitatea Bucureşti, a prezentat o lucrare despre proiectul CDI.

Pentru că o întâlnire a bibliotecarilor nu poate fi concepută fără carte, a existat un stand de prezentare a editurii Bibliotheca şi lansarea de carte: ,,Cronologia lumii literare româneşti”, autor Marin Neagu.

Au mai prezentat materiale informative legate de informatizarea bibliotecilor:

Cosmin Sabo, manager Proiect eBibliophil, firma S.C. Scream S.R.L. Baia Mare şi
Agoston Nemeth, manager Ex-Lh Kf, Ex Libris Budapesta.

După pauza de masă au urmat ateliere de lucru pe tema “Noi abordări ale bibliotecii şcolare”, în cadrul CDI-ului Şcolii Gimnaziale “Mihai Viteazul” din Târgovişte.

Vineri, 24 mai 2013  a avut loc o vizită de documentare la Complexul Muzeal “Curtea Domnească” din Târgovişte, urmat de  o activitate la Biblioteca Judeţeană „I.H. Rădulescu”din Târgovişte şi de o întâlnire cu scriitori dâmboviţeni.

A urmat un drum cu autocarul pentru a vedea exemple de bune practici la biblioteca Şcolii Gimnaziale “Diaconu Coresi” din Fieni şi o activitate în cadrul Centrului de Documentare şi Informare al Liceului Tehnologic ,,Aurel Rainu” din Fieni.

Dezbatere pe tema ”Biblioteca – resursă informaţională activă în  spaţiul comunicării şi al documentării” şi evaluarea activităţii a avut loc tot la Fieni.

Sub conducerea d-nei Muza Maftei fiecare dintre participanţi şi-a prezentat activitatea proprie în contextul activităţilor generale desfăşurate în cadrul CCD. S-au prezentat problemele profesionale cu care se confruntă bibliotecile şcolare, şi soluţii, atunci când există, la ele.

Încheierea activităţii ne-a lăsat pe toţi mai bogaţi în experienţe şi cunoştinţe, mai informaţi şi mai pregătiţi pentru a ne îmbogăţii activitatea profesională.

Mulţumim extraordinarei echipe de organizatori, magistral condusă de către d-na directoare a CCD Dâmboviţa, d-na prof. Aurora Solomon, care cunoaşte personal bibliotecarele judeţului.

Mulţumim colegei noastre Manuela Dragoş, bibliotecară la biblioteca CCD Dâmboviţa. care a avut dăruirea să se implice şi să implice şi pe alţii în organizarea acestui eveniment, bibliotecarilor şi cadrelor didactice din judeţul Dâmboviţa care ne-au primit cu o căldură sufletească deosebită, şi nu în ultimul rând elevilor implicaţi în activităţile prezentate, care au făcut cinste dascălilor lor.

Viorica Genţiana Onişoru

DSC06436

 

 

 

 

 

DSC06433

 

 

 

 

 

DSC06430

Reclame

Un răspuns

  1. O biblioteca bine dotata cu carti din toate domeniile trebuie sa existe in fiecare scolara pentru a ajuta copii sa-si extinda cunostintele despre lume si viata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: