ACTIVITATE IN CADRUL PROIECTULUI „LUNA INTERNATIONALA A BIBLIOTECILOR SCOLARE”

La1 Scoala Gimnaziala nr.2 SEBES  condusa de doamnele profesoare Adriana Meghea si Mihaela Gatea s-a sarbatorit :”LUNA INTERNAŢIONALĂ A BIBLIOTECILOR ŞCOLARE – 2016″ cu sloganul propus de catre  Asociaţia Internaţională a Bibliotecilor Şcolare ”  Învaţă să descifrezi lumea „- „Learn to decode your world”.
În cadrul proiectului „Luna internaţională a bibliotecilor şcolare”, organizat de Asociaţia Internaţională a Bibliotecilor Şcolare, elevii , cadrele didactice şi bibliotecara şcolii, au organizat o serie de actvităţi, expoziţii de semne de carte pe  care elevii au desenat cele mai frumoase personaje si scene din povestile preferate ,postere de promovare a cărţii, sub genericul „CARTEA SI BIBLIOTECA , prietenii nostri”.
Bibliotecara Pastiu Maria  le-a vorbit elevilor despre importanţa bibliotecii in general si in special a celei scolare, despre importanta cartilor ca mijloc de petrecere a timpului liber, de îmbogăţire a vocabularului,  si a culturii in general.
Scopul acestui proiect este de a promova lectura şi de a-i atrage pe elevi spre biblioteca şcolară,prin intermediul unor activităţi plăcute, acestea au fost:
1. S-a realizat de catre elevii din clasele a-V-a A , un material in ppt ”CARTEA SI BIBLIOTECA , prietenii nostri”  coordonati de bibl. Maria Pastiu, care s-a vizionat la clasele a-VI-a B, a-VIII-a B.

S-au realizat semne de carte clasele a II-a C , a-IV -a C, B , a-V-a A,B , a-VI-a A,B Sc. Rahau,coordonati de inv Laura  Stanila , Manitiu Maria, Sava  Sanda.,prof. Scheiau Elisabeta, Gherghin Delia

3.  S-a realizat vizionarea  materialelor in ppt.”Drumul cartii de la editura pana la tipografie ” si „Biblioteca, casa sufletului meu”. la nivelul claselor  a II-a  si -III-a  A,C, B,  inv. Lazar Maria, Barsan Nela, si Stanila Laura.
4.  Elevii claselor a-VI-a B,  VIII-a B au interpetat scenetele ” Potretul colegului de banca” de M Santimbreanu  si ”Sa citim o carte ” coordonati de bibl M.Pastiu, S.Zdrenghea,,Ganiciu Cristina, Iftime Iulia, Mariana.
Activitatiile s-au desfasurat cu mult entuziasm  din partea din partea tuturor persoanelor implicate.

 

bibl. Maria Pastiu

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: