ACTIVITATE IN CADRUL PROIECTULUI „LUNA INTERNATIONALA A BIBLIOTECILOR SCOLARE”

La1 Scoala Gimnaziala nr.2 SEBES  condusa de doamnele profesoare Adriana Meghea si Mihaela Gatea s-a sarbatorit :”LUNA INTERNAŢIONALĂ A BIBLIOTECILOR ŞCOLARE – 2016″ cu sloganul propus de catre  Asociaţia Internaţională a Bibliotecilor Şcolare ”  Învaţă să descifrezi lumea „- „Learn to decode your world”.
În cadrul proiectului „Luna internaţională a bibliotecilor şcolare”, organizat de Asociaţia Internaţională a Bibliotecilor Şcolare, elevii , cadrele didactice şi bibliotecara şcolii, au organizat o serie de actvităţi, expoziţii de semne de carte pe  care elevii au desenat cele mai frumoase personaje si scene din povestile preferate ,postere de promovare a cărţii, sub genericul „CARTEA SI BIBLIOTECA , prietenii nostri”.
Bibliotecara Pastiu Maria  le-a vorbit elevilor despre importanţa bibliotecii in general si in special a celei scolare, despre importanta cartilor ca mijloc de petrecere a timpului liber, de îmbogăţire a vocabularului,  si a culturii in general.
Scopul acestui proiect este de a promova lectura şi de a-i atrage pe elevi spre biblioteca şcolară,prin intermediul unor activităţi plăcute, acestea au fost:
1. S-a realizat de catre elevii din clasele a-V-a A , un material in ppt ”CARTEA SI BIBLIOTECA , prietenii nostri”  coordonati de bibl. Maria Pastiu, care s-a vizionat la clasele a-VI-a B, a-VIII-a B.

S-au realizat semne de carte clasele a II-a C , a-IV -a C, B , a-V-a A,B , a-VI-a A,B Sc. Rahau,coordonati de inv Laura  Stanila , Manitiu Maria, Sava  Sanda.,prof. Scheiau Elisabeta, Gherghin Delia

3.  S-a realizat vizionarea  materialelor in ppt.”Drumul cartii de la editura pana la tipografie ” si „Biblioteca, casa sufletului meu”. la nivelul claselor  a II-a  si -III-a  A,C, B,  inv. Lazar Maria, Barsan Nela, si Stanila Laura.
4.  Elevii claselor a-VI-a B,  VIII-a B au interpetat scenetele ” Potretul colegului de banca” de M Santimbreanu  si ”Sa citim o carte ” coordonati de bibl M.Pastiu, S.Zdrenghea,,Ganiciu Cristina, Iftime Iulia, Mariana.
Activitatiile s-au desfasurat cu mult entuziasm  din partea din partea tuturor persoanelor implicate.

 

bibl. Maria Pastiu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: